Запослени
  • Регистрација

Имамо велику част и задовољство да објавимо да је стручни жири Удружења "Чувари дела Вука Караџића" из Чачка (Огранка Вукове задужбине) донео одлуку о најуспешнијим литерарним радовима пристиглим на републички конкурс "Млади чувари народне културе 2014":
Ксенија Станковић 8-2 ПРВА награда
Марија Маринковић 8-2 ПРВА награда
Честитке од срца, са жељом да се лепе речи и награде нижу на нашу ниску литерарних успеха!

Ученици 8-1 у оквиру предвиђених активности у пројекту“Изабери праву формулу“ на француском језику су направили презентацију „Imagine ton futur“( „Замисли своју будућност“). Сарадници из Швајцарске су презентацију оценили веома занимљивом . На фестивалу науке који је одржан 17.новембра у Дечијем културном центру награђени су аутори  презентације Ђурђина Алимпић, Јелена Митровић и Никола Лошић.

Фејсбук  бајка

Некада  давно, иза  седам  гора и  седам  мора, живела  је  принцеза  у  прелепом  замку.

Виле  су  је  чувале  и  училе како  да  постане  лепа  и  фина  принцеза.

Једног  пролећног  дана  виле  су  дошле  код  принцезе  да  јој   кажу  како  морају  да  обиђу  и  друге  принцезе, а  њој  остављају  чаробно  огледало. Кад  год  буде  имала  питање  или  јој  буде  досадно, нека седне  пред  огледало  и  добиће  одговор  на  њему, или  неку  разоноду  против  досађивања. Док  су  причале  са  принцезом, виле  нису  приметиле  да  се  иза  њихових  леђа  прикрала  зла  вила  Фејс, и  сакрила  са  друге  стране  огледала.

Кад  су  виле  отишле  из  замка, радознала  принцеза  је  села  пред  огледало, а  на  њему  се  приказала  Фејс. Почела  је  да  прича, мења  одећу, прича, забавља, прича и прича... Принцеза  је  била  очарана  њеном  појавом, замађијана  њеним  речима  и  обузета  огледалом  са  Фејс  на  њему. Није  примећивала  ништа  око  себе - другарице  маркизе  је  одбијала  кад  би је  звале  да  се  шетају  и  поиграју, дворкиње  је  грубо  терала  из  собе, храну  је  јела  само  кад  би  је  краљица  мајка  натерала, на  слушкиње  је  викала, престала  је  да  се  умива, чешља, сече  нокте, дотерује  и  пресвлачи, а  кревет  јој  је  био  столица  испред  огледала...

Сви  на  двору  били  су  очајни, нису  знали  шта  да  раде...

Када  је  пао  први  снег, виле  су  се  вратиле.  Када  су  виделе  принцезу, нису  могле  да  верују  својим  очима. Та  прљава  и  чупава  девојка  црвених  очију  је  она  њихова  умиљата  и  лепа принцеза?!?  Тада  су  погледале  у  шта  то  непрестано  зури  и  угледале  злу  Фејс  у  огледалу.  Све  им  је  постало  јасно. Скочиле  су  да  је  ухвате, али  је  Фејс  била  бржа  и  побегла  им  је. У  том  тренутку  се  принцеза  тргла. Као  да  се  пробудила  из  стогодишњег  сна, погледала  је  непрепознатљиву  себе  и  забринуте  људе  уоколо.  Питала  је  виле  шта  јој  се  десило, а  оне  су  рекле  да  ју  је  зла  вила  Фејс  опчинила  својом  причом  и  занимацијама, и  тако  хтела  да  је  уништи.

Бајка  се  за  принцезу  завршила  срећно, али  фејс  још  постоји  и  појављује  се  у  огледалима  других  принцеза. Зато  се  пазите, принцезе  миле  широм  света, да  и  вас  не  обузме  једног  дана  заводљива  и  слаткоречива  прича  зле  Фејс, па  да  и  ви  заборавите  да  се  играте, дружите, улепшавате, лепо  понашате...

Да  не  заборавите  да  живите!

 

Дуња  Вићентијевић  53

 

наставница  Снежана  Стојановић

У ОШ „Васа Чарапић“ 15. октобра 2015 године,  са  ученицима осмог разреда,  одржана је радионица  ,,Моје будуће занимање и моја каријера``. На позив координатора пројекта Драгане Ранковић, ученици наше школе су се укључили у  међународни пројекат „Пронађи праву формулу“/ Finding the riht formula”.

Ученички парламент је и ове године организовао „Дан замењених улога“ како би обележили 8. новембар - Дан просветних радника.

У четвртак, 25. децембра, ученици II/1 одржали су новогодишњу приредбу. Приредба је одржана у амфитеатру школе.

На  предлог чланова Парламента  «Дан просветних радника» обележен  је 6. новембра „Даном замењених улога“.

Чланови УП су  утврдили правила понашања која су и наставници подржали. Наставници и ученици су заменили улоге, па су 8.новембра наставу у Пиносави, Зуцу и Белом Потоку  одржали ученици наше школе.

Нова година је пред нама. Са нестрпљењем је сви очекујемо. Нарочито су нестрпљиви и весели ђаци прваци.

У среду, 25. 12. у 17 часова, у учионици  I/1 одржана је новогодишња приредба. Прваци су са својом учитељицом Сузаном спремили приредбу за родитеље.

 

Одлука о додели уговора

Обавештење о испоруци електричне енергије

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

На основу Одлуке Директора Основнe школe„Васа Чарапић“ из Белог Потока, Београд, ул.Авалска бр.48 којом је покренут поступак јавне набавке мале вредности за набавку добара – електричне енергије

ОБАВЕШТЕЊЕ О ОБУСТАВИ ПОСТУПКА

У оквиру манифестације ''Вељкови дани'', коју организује Градска библиотека ''Карло Бијелицки'' у Сомбору, већ 10 година расписује се конкурс за најуспелију причу за ученике основних и средњих школа ''Голубић''.

У оквиру ДЕМУС-а 17.децембра одржано је такмичење најраспеванијих одељења трећег и четвртог разреда у сали центра за културу и спорт "Шумице" са почетком у 11 часова. Уз игру и песму дружила су се најраспеванија вождовачка одељења. Нашу школу представило је одељење 4-2 које је освојило 3. место. За ово такмичење ученике сду припремале учитељица Ана Икер и наставница музичке културе Кристина Крстић.

20.12.2012.

У недељу 15. децембра 2013. год. вероучитељ Марко Поповић са око 35 ученика наше школе присуствовао је Светој Литургији у храму Свете Марије Магдалине у Белом Потоку. Литургију је служио надлежни парохијски свештеник Владимир Вићентијевић.Повод је био божићни пост и у склопу тога исповест и причешће ученика.

У току су грађевински радови на изградњи фискултурне сали у издвојеном одељењу у Зуцу.

 

15.11.2012. год. вероучитељ Марко Поповић са 32 ученика, поводом трогодишњице смрти патријарха Павла, посетио је манастир Раковицу и патријархов гроб. Ученици су се упознали са животом и делом патријарха Павла, обишли његов гроб где су прочитали молитву. Обишли су и гроб Васе Чарапића који је такође сахрањен у манастиру Раковица. Након што су ученици обишли манастир и упалили свеће организованим превозом вратили су се у школу. На часовима верске наставе израђена су и два паноа на тему „ Патријарх Павле “, која су постављена у холу школе.

 

На детињце 23.12.2012. год. вероучитељ Марко Поповић са благословом свештеника Светозара Иванчевића организовао је исповест и причешће ученика у храму Св. Марије Магдалине у Белом Потоку. Том приликом се исповедило и причестило 25 ученика који су узели активног учешћа на служби одговарајући на јектеније, и помажући свештенику у олтару. Након Литургије ученица 6/2 Јелена Филиповић доделила је поклон школе свештенику Светозару Иванчевићу поводом одласка у пензију а 27.-годишњег службовања при цркви у Белом Потоку и сарадњи са школом.

Јавним часом који је одржан 24. децембра у Пиносави обележено је 120 година од рођења нашег познатог књижевника Милоша Црњанског. Мултимедијална секција је за ову прилику припремила видео презентацију о животу овог писца, који је према мишљењу многих угледних књижевних критичара био један од најзначајнијих писаца српске књижевности.

 

На основу члана 55 став 1. тачка 2., члана 57. и члана 60. Закона о јавним набавкама (''Службени гласник РС'', број 124/12, у даљем тексту: Закон),ОСНОВНА  ШКОЛА „ВАСА ЧАРАПИЋ“

АВАЛСКА 48А, 11 223 БЕЛИ ПОТОК

Делатност: основно образовање

ПИБ:101746152, матични број: 07017260

објављује

ПОЗИВ

за подношење понуда

(јавна набавка број 02/14)

Као наставак сарадње три школе из Србије, Бугарске и Македоније у оквиру пројекта „Поделимо сличности, славимо различитости“ под покровитељством ацеса, мреже средњоевропских школа, 11 ученика и 3 наставника основне школе „Васа Чарапић“ учествовали су на скупу партнерских школа у Битоли, у Македонији од 29. новембра до 1. децембра.

7. децембра 2015.год. у матичној школи у Белом Потоку одржано је школско такмичење рецитатора за млађе разреде, а дан касније и за ученике старијих разреда.

Дана 25. 11. 2015.године, у амфитеатру школе, одржано је школско такмичење „ Најраспеванија одељенска заједница“.

У оквиру предмета верска настава, а са благословом надлежног свештеника Владимира Вићентијевића планира се причешће ученика наше школе. Причешће ће се обавити у недељу 21.12.2014. год. на Детињце у храму Свете Марије Магдалине.

На републичком XXIII светосавском књижевном конкурсу Народне библиотеке ''Његош'' у Књажевцу, који је ове године, у част 150-годишњице рођења Бранислава Нушића, писан  на  тему „Кад помислим на смех“, и ове године смо се окитили наградама:


Марта Хинић 8-2   ДРУГА  награда

Дуња  Вићентијевић  6-3  ТРЕЋА  награда

Јавно предузеће „Градско стамбено“ у октобру ове године расписало је дечији ликовни конкурс за ученике првог и другог разреда основних школа из Београда.

На школском такмичењу рецитатора, које је одржано 4.12.2014. године, учествовало је чак 59 рецитаора. Рецитатори су били подељени у две категорије, млађи и старији узраст.

 

Као трећа радосну вест у низу, са изузетним поносом и узбуђеношћу, објављујемо да су на Тринаестом међународном фестивалу поезије за дјецу и младе "Тринаесто поглавље" у Источном Сарајеву, наше песникиње оствариле изузетан успех:
Адријана Ламбић 6-3 ПРВА награда
Ксенија Станковић 8-2
ТРЕЋА награда
Песникињама честитке од срца, са жељом да до краја године објавимо још оваквих дивних вести!

Са посебним задовољством и поносом објављујемо да је на Међународном конкурсу за најуспелију причу ГОЛУБИЋ у Сомбору  Катарина Ковачевић 5-1 освојила ПРВУ  награду за своју причу у категорији ученика од 5 до 8. разреда.

Имамо велику част и задовољство да објавимо да је стручни жири Удружења "Чувари дела Вука Караџића" из Чачка (Огранка Вукове задужбине) донео одлуку о најуспешнијим литерарним радовима пристиглим на републички конкурс "Млади чувари народне културе 2014":
Ксенија Станковић 8-2 ПРВА награда
Марија Маринковић 8-2 ПРВА награда
Честитке од срца, са жељом да се лепе речи и награде нижу на нашу ниску литерарних успеха!

Захваљујући госпођи Тањи Хинић, Марта Хинић 8-2  је била у прилици да лично присуствује додели награда у Крагујевцу 28. новембра 2014. Уз новчану награду, Марта је добила диплому, као и наставница Снежана Стојановић.

Илић Андреја, ученик IV3, освојио је награду на ликовном конкурсу  "Календар – месеци у години“. Награђен је његов ликовни рад којим нам је представио месец март.

6. децембра  имали  смо  још  један  повод  за  понос  и  радост - на  овогодишњем  конкурсу  ГОЛУБИЋ  за  најуспелију  причу  ученица  Дуња  Вићентијевић 5-3  освојила  је  2. награду  за  причу  ''Фејсбук  бајка''.  Честитке  Дуњи, са  жељом  да  овакве  радосне  вести  објављујемо  што  чешће.

„Пријатељи деце Београда“ су расписали конкурс за још једну „Недовршену причу“. Ове године почетак приче је написао Недељко Терзић под називом „Сарин животни позив“. На школском такмичењу се нашло 27 радова ученика од 5. до 8. разреда, а на општинско такмичење могу бити упућена само три рада. Да би сви ученици имали исте шансе за победу, организован  је  јавни час, а  радови су потписивани шифром.

6. децембра приредили  смо  књижевно  вече  у Библиотеци  ''Карло Бијелицки''  у Сомбору , у  склопу  манифестације VII  Вељкови  дани. Манифестација  је  посвећена  подсећању на славног Раванграђанина/Сомборца, песника  и  приповедача  Вељка  Петровића, у  оквиру  које  се  додељују  две  књижевне  награде - ГОЛУБИЦА за  афирмисаног  писца, и  ГОЛУБИЋ, за  најуспелију  причу  на  литерарном  конкурсу за  ученике основних  и средњих  школа  из  земље  и  региона.

Мисао дана

Моја школа
Када дођe јeсeн и књигe сe купe,
Сва дeца сeдну у школскe клупe.
Нeко у прву, нeко у трeћу,
Свeјeдно јe, сви у исти разрeд крeћу.
Матeматика, српски и тако рeдом,
Дан за даном, понeдeљком, уторком, срeдом.
Свакога дана знања свe вишe,
Пуно сe пишe, помало бришe.
Пролазe дани уз учeњe,игру,
Само родитeљи то видe ко бригу.
Нашe другарство из школскe клупe,
Нe могу мамe и татe да купe.
Пуно другара и симпатија нeка,
Нeгдe у срцу свакога чeка...
(T. Oстојић)