ДАНАС ЈЕ СВЕТСКИ ДАН ПРИЧАЊА ПРИЧА

У Шведској, земљи која много полаже на дечију књижевност и културу читања код деце и младих,  пре 29 година је одржан први Дан причања прича. Тај догађај је привукао толико пажње и наишао на такво одобравање да је убрзо одлучено да се обележава сваке године дивног пролећног датума - 20. марта.

Obradujte najmlađe uz knjige za poklon 1000x0

Светски дан причања прича има племениту намеру да слави уметност усменог предања, а само сазнање да је у том ритуалу удружен сав свет који воли писану и усмену реч - довољно је да загреје душу и помогне у  овим новим условима. Зато, безбедни у свом дому изаберите приче које ћете причати или прочитати својим драгима и будите део велике светске читалачке заједнице. Сигурно је да на полицама имате неколико својих књига, а и ако их немате погледајте у ранац - тамо је ЧИТАНКА!

            Предлажем ученицима да о причама које су читали или слушали  напишу кратак приказ, да изнесу своје утиске или да их илуструју. Своје радове можете послати мени, библиотекарки, на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., а ја ћу их послати на школски мејл.

            КО ЈЕ САВИЈЕН НАД КЊИГОМ - ТАЈ УСПРАВНО ХОДА.

             Библиотекаркa
            Зорица Ђелић