Библиотека
  • Регистрација

Школска библиотека je Међународни дан дечије књиге обележила  малом свечаношћу на којој су проглашени и награђени ученици носиоци Титуле књигољубац. Ова Титула се од прошле године додељује ученицима који до 2. априла прочитају највећи број књига из школске библиотеке.

 

Гост-домаћин свечаности био је песник Благоје Рогач који је својим темпераментним и духовитим наступом увеселио присутне, нарочито награђене ученике којима је уручивао награде, али и стихове који се римују с њиховим именима.

 

За музички део програма побринула се наставница музичке културе, Миљана Драшковић, окупивши младе пијанисте из 51: Стефана Главашића, Јовану Крнета и Мину Вукмановић који су свирали Баха, Марсена и Моцарта, али највеће изненађење су биле њихове ауторске композиције.

Цитате о књизи говорили су ученици 42 Лука Митић и Ђорђе Живковић, а чланови мултимедијалне секције Александра Ђорђевић 73,  Александра Радисављевић 73 и Драгослав Савић 73 бринули су о слајдовима на видеобиму.

Титулу књигољубац ове године понели су, и за то награђени књигама и похвалницама, ови ученици:

-         НИКОЛА МИЛАТОВИЋ 25

-         ВЕРИЦА ПАВЛОВИЋ 74

-         КАТАРИНА АВЕМАРИЈА 24

-         КАТАРИНА ВУЧИЋ 42

-         ЂОРЂЕ КУКОЛЕЧА 53.

Фотографије можете видети у галерији.

Срдачно честитамо књигољупцима и желимо да се уз њих појави још много нових, јер КО ЈЕ САВИЈЕН НАД КЊИГОМ, ТАЈ УСПРАВНО ХОДА.

Зорица Ђелић

Мисао дана


Моратe научити своју дeцу да јe зeмља под вашим стопалима пeпeо ваших дeдова. Да би ваша дeца поштовала зeмљу, морају знати да јe зeмља испуњeна душама прeдака, да јe зeмља са нама у сродству. Научитe вашу дeцу оно што смо ми научили нашу, да јe зeмља наша мајка. Шта год снађe њу снаћи ћe и синовe зeмљe. Ако човeк пљујe на тло пљујe на сeбe самога. Ми знамо: зeмља нe припада човeку. Човeк припада зeмљи. Ми то знамо. Свe јe повeзано као крв која ујeдињујe породицу. Свe ствари су повeзанe. Човeк нe тка ткиво живота, ми смо само јeдна нит у ткању. Шта год да чини ткању чини и сeби самом.
 (индијански поглавица Сијeтл )
ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ, 22. АПРИЛ