Школска библиотека je Међународни дан дечије књиге обележила  малом свечаношћу на којој су проглашени и награђени ученици носиоци Титуле књигољубац. Ова Титула се од прошле године додељује ученицима који до 2. априла прочитају највећи број књига из школске библиотеке.

 

Гост-домаћин свечаности био је песник Благоје Рогач који је својим темпераментним и духовитим наступом увеселио присутне, нарочито награђене ученике којима је уручивао награде, али и стихове који се римују с њиховим именима.

 

За музички део програма побринула се наставница музичке културе, Миљана Драшковић, окупивши младе пијанисте из 51: Стефана Главашића, Јовану Крнета и Мину Вукмановић који су свирали Баха, Марсена и Моцарта, али највеће изненађење су биле њихове ауторске композиције.

Цитате о књизи говорили су ученици 42 Лука Митић и Ђорђе Живковић, а чланови мултимедијалне секције Александра Ђорђевић 73,  Александра Радисављевић 73 и Драгослав Савић 73 бринули су о слајдовима на видеобиму.

Титулу књигољубац ове године понели су, и за то награђени књигама и похвалницама, ови ученици:

-         НИКОЛА МИЛАТОВИЋ 25

-         ВЕРИЦА ПАВЛОВИЋ 74

-         КАТАРИНА АВЕМАРИЈА 24

-         КАТАРИНА ВУЧИЋ 42

-         ЂОРЂЕ КУКОЛЕЧА 53.

Фотографије можете видети у галерији.

Срдачно честитамо књигољупцима и желимо да се уз њих појави још много нових, јер КО ЈЕ САВИЈЕН НАД КЊИГОМ, ТАЈ УСПРАВНО ХОДА.

Зорица Ђелић