2012/2013.

Ученици првог разреда посетили су школску библиотеку у матичној згради у Белом Потоку. Том прилком су упознати са радом библиотеке, правилима  понашања  и опхођења према позајмљеним књигама.

 

Ученици су након тога своје утиске о посети пренели на папир.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗНАКОВИ  НА  ПУТУ

2011/2012.

У години Андрићевих јубилеја у ОШ „Васа Чарапић“ обележена је 50. годишњица од додељивања Нобелове награде нашем великом књижевнику. Библиотекарка Зорица Ђелић је поставила изложбу на којој су слике и текстови тематски распоређени на биографију Иве Андрића, Нобелову награду, успомене Андрићевих савременика и стручне критике књижевних теоретичара, док су један део поставке чиниле књиге, и Андрићеве и о Андрићу.  Други део изложбе чине ликовни и литерарни радови ученика инспирисани Андрићевим насловима. Ученици мултимедијалне секције припремили су изложбу покретних слика  и цитата која се презентовала на видеобиму.

Изложба је „отворена“ 5. децембра, а књижевно вече „Знакови на путу“ одржано је 8. децембра. Позиву да буду гости срдачно су се одазвали госпођа Биљана Ђорђевић, историчарка књижевности, стручна сарадница у Задужбини Иве Андрића, и господин Мирко Демић, књижевник, добитник Андрићеве награде за 2008. годину.

Госпођа Ђорђевић је своје предавање поткрепила филмом који су многи видели први пут: интервју са нобеловцем пред полазак у Стокхолм и снимак са саме доделе награде. Господин Мирко Демић је одговарао на питања о свом стасавању уз књигу, о свом стварању и великој награди коју заслужено носи. Професорка српског језика Снежана Стојановић је у свом излагању спојила Андрићево дело и наставу књижевности, док су ученици (Ана Гавриловић, Тања Ласковић и Тамара Станковић) читали своје литерарне радове са темама из дела која се обрађују у школи. Одломке из Андрићевих дела читале су Нина Јовичић и Јована Николић.

Фотографије можете видети у галери

 

Књижевни сусрет

2011/2012.

Песникиња Мирјана Петров из Кикинде посетила је нашу школу 28.05.2012. год. Своје књиге стихова и један музички CD представила је ученицама млађих разреда у сва три објекта.