Такмичења и промоције ученика
  • Регистрација

Одлука о обустави поступка јавне набавке мале вредности

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНОМ УГОВОРУ - „Санацијa  дворишне ограде у издвојеном одељењу у Пиносави“, ОРН 45454000

можете погледати на сајту Портал јавних набавки.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНОМ УГОВОРУ - "Санацијa крова објекта школе у Белом Потоку“, ОРН 45261000

можете погледати на сајту Портал јавних набавки.

Припремна настава за ученике 8. разреда у Пиносави реализоваће се по следећем распореду:

Захваљујући породици Станковић, Ксенија и моја маленкост биле смо у прилици да присуствујемо додели награда  на ''Данима ћирилице'' у Баваништу, манифестацији која има међународни карактер.

На републичком фестивалу ''Деца међу нарцисима'' у Чајетини ''пала'' су нова признања:
Ксенија Станковић 8-2 ДРУГА награда
Адријана Ламбић 6-3 ТРЕЋА награда


Свака част, девојке, поносим се вама!

Са  великим  задовољством  и  радошћу  делим  вест  да  смо  на  44. Савезној смотри ''Извор живе речи'' у Коларима и ове године остварили изузетне резултате:

XXV недеља здравља уста и зуба под слоганом „Осмехни се здраво“, завршена је у четвртак (21.маја 2015.г.) приредбом  и доделом награда у Општини Вождовац.

Са  поносом  и  радошћу  делимо  вест  да  је  Владимир  Остојић  8-2 наставио  сјајну  традицију  ученика наше  школе  освајањем ПРВОГ места  на  такмичењу  за  најуспешнији  писмени  задатак  ученика  Србије, у  категорији  7. и  8.  разред.

Ученици 8. разреда у Белом Потоку су данас имали прилику да се упознају са садржајима и начином рада средње  "ДРВОАРТ" школе.

Низ  успеха  и  признања  за  наше  писце  наставља  се  на  нашу  радост  и  задовољство.

15. маја у сали Центра за културу и спорт Шумице, одржан је квиз „Шта знаш о Црвеном крсту и добровољном давалаштву крви“, на коме су ученици IV/2 разреда, уз помоћ и подршку учитељице Весне Величковић, освојили завидно 2. место на општинском такмичењу, као и 4.место.

На школском такмичењу су учествовали ученици V, VI, VII и VIII разреда.

Пласман на општину су остварили следећи ученици:

Поштовани ученици, родитељи и колеге, пријатељи школе,

Школска библиотека вас позива да се одазовете годишњој акцији прикупљања књига – можда поседујете књиге које су на вашим полицама вишак, а на нашим би надокнадиле мањак.

У  уторак, 12. маја у Старом двору - Скупштини  града, уприличена  је  свечана  додела  награда  Црвеног  крста  Београда на конкурсу ''Крв  живот  значи''

На литерарном конкурсу Владимир Остојић 8-2 освојио је ДРУГУ награду.

Ових  дана  смо  примили  радосне  вести  о  новим  признањима  за  наше  писце.

1) На фестивалу дечјег стваралаштва „Табла Фест 15“ у Нишу, међу радовима ученика из Србије, Македоније, Бих и Црне Горе, за своју песму Адријана Ламбић 6-3 освојила је ПОХВАЛУ.
Адријани честитке од срца, са жељом да настави да ниже стихове и признања!

2) На Републичком конкурсу Друштва за борбу против рака Србије, Анђела Јанићијевић 8-2 освојила је ДРУГУ награду.
Честитке од срца за  ново  Анђелино  признање.

На општинском ликовном конкурсу „ Здрави зуби, леп осмех“, наша другарица Ана Илић освојила је награду коју ће у присуству родитеља и учитељице добити 29. маја у Општини Вождовац.

Ани  честитамо и желимо joj joш много награда.

Учитељица II/1 Сузана Јанковић

Ученици 8. разреда у Белом Потоку су данас имали прилику да се упознају са садржајима и начином рада средње  Економско - трговинске школе из Сопота.

Павле Несторовић, ученик 21 много воли да пише песме. У томе је веома успешан о и освојио је много награда.

У недељу, 10.05.2015.г. његова песма „Лептир“ изашла је у дневним новинама  Вечерње новости.

Павлу честитамо и желимо још много успеха.

Учитељица   21 Сузана Јанковић

УЧЕНИЧКИ ПАРЛАМЕНТ ОШ „ ВАСА ЧАРАПИЋ“ , НА ИНИЦИЈАТИВУ НАШЕ УЧЕНИЦЕ АЊЕ АЛЕКСАНДРЕ ВАСИЛИЈЕВИЋ, ПОКРЕЋЕ ХУМАНИТАРНУ АКЦИЈУ ЗА ПРИКУПЉАЊЕ НОВЧАНЕ ПОМОЋИ ЗА ЛЕЧЕЊЕ МАЛЕ НИНЕ МАКСИЋ.

НОВАЦ МОЖЕТЕ ПРИКУПЉАТИ У ОКВИРУ ОДЕЉЕЊСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ИЛИ УБАЦИВАЊЕМ ПРИЛОГА У ХУМАНИТАРНУ КУТИЈУ КОЈА СЕ НАЛАЗИ У БИБЛИОТЕЦИ ШКОЛЕ.

Дана 29.04.2015. године, ученици наше школе заједно са вероучитељем Марком Поповићем и свештеником Владимиром Вићентијевићем, кренули су пут манастира Раковица.

Инспирација за овогодишњи Дан школе темељи се на жељи да се у различитим формама представи оно што се данас зна или претпоставља о чудесном, често суровом, али увек прелепом и мистериозном свету Старих Словена. Подстакнути темом  „ Наслеђе словенских праотаца“ многи ученици су уз помоћ својих наставника радо исказали различите тален

У холу школе су биле изложене ученичке маштовите рукотворине: цртежи и маске словенских богова, као и дрвене кутије које су илустроване у маниру задате теме.

Дана 10. маја 2015. одржано  је  у  Сремским  Карловцима  републичко  такмичење у  познавању  појмова  из  књижевности /теорије  књ.   Књижевна  олимпијада. Наша  Ксенија  Станковић 8-2 успешно  је  представљала  школу - са 17  освојених  поена (од 20), међу 249  осмака  из  целе  Србије, за  бод  јој  је  измакло  треће  место...

...

У  суботу, 9. маја 2015. године. одржани су 7. МАРКОВДАНСКИ СУСРЕТИ ДЕЦЕ И ПЕСНИКА у  Панонији, невероватној зеленој луци препуној цвркута, дечјег смеха, зеленила и позитивне атмосфере. Дружили смо се и играли са ПЕРОМ ЗУПЦЕМ, СЛОБОДАНОМ СТАНИШИЋЕМ, РОБЕРТОМ ТАКАРИЧЕМ, ТОДЕ НИКОЛЕТИЋЕМ, ТАТЈАНОМ ПУПОВАЦ, ГРУПОМ „АПСОЛУТНО РОМАНТИЧНО“, АРСОМ С МАРСА,  МАТЕЈОМ БОКАНОМ, АНАСТАСИЈОМ И АНЂЕЛОМ ВАСИЉЕВИЋ, И ПЕТКОМ ЗОРИЋЕМ.

Чланови драмске секције из Пиносаве учествовали су 23. априла на Петнаестом фестивалу кратких драмских форми деце и младих Београда – Меморијал „Драгослав Симић“, који је одржан у Центру за културу и образовање у Раковици.

Мајска песничка сусретања одржаће се у нашој школи 12. маја у 10 часова.

Водитељ свечаности је песник Недељко Терзић.

У  последњих  неколико  дана  добили  смо  обавештења  о  наградама за  чланове секције, као и саму   секцију,   на  престижним  манифестацијама и фестивалима:

Мисао дана

Моја школа
Када дођe јeсeн и књигe сe купe,
Сва дeца сeдну у школскe клупe.
Нeко у прву, нeко у трeћу,
Свeјeдно јe, сви у исти разрeд крeћу.
Матeматика, српски и тако рeдом,
Дан за даном, понeдeљком, уторком, срeдом.
Свакога дана знања свe вишe,
Пуно сe пишe, помало бришe.
Пролазe дани уз учeњe,игру,
Само родитeљи то видe ко бригу.
Нашe другарство из школскe клупe,
Нe могу мамe и татe да купe.
Пуно другара и симпатија нeка,
Нeгдe у срцу свакога чeка...
(T. Oстојић)