У среду 01.04.2015. године у Крушевцу одржана је завршна манифестација ''Златне кациге'' за 2015. годину. На светски Дан шале Културни центар у Крушевцу организовао је свечану  доделу  награда - за младе у Културном центру, за старије у биоскопу града, уз свечани програм поводом 23. Међународног фестивала хумора и сатире ''ЗЛАТНА КАЦИГА'' на тему ПРОМЕНЕ /одрасли/ и ПОРОДИЦА /млади/.

Додељене су и две посебне награде: награду ,,Витез од чарапаније - Сер Харди“ Слободи Мићаловић - Ћетковић уручио је председник Скупштине града Крушевца Живан Николић, а награду за животно дело глумици Тањи Бошковић уручио је градоначелник Крушевца Драги Несторовић.

Са поносом истичем да смо у категорији МЛАДИХ за писану форму освојили три награде, и још једном честитам Адријани Ламбић /1. награда/, Димитрију Крстићу /3. награда/ и Дуњи Вићентијевић /специјална награда/, као и нашој некадашњој ученици Тамари Станковић / 1. награда, карикатура/.

 

Додели из оправданих разлога није присуствовао Димитрије Крстић, али је његова награда стигла у Бели Поток.
Захваљујем се госпођама Ламбић и Вићентијевић за подршку, помоћ и  лепо дружење, а господину Ламбићу и господину Вићентијевићу за логистичку подршку.
Било је право уживање бити део ове манифестације и вратити се овенчан наградама, уз прегршт похвалних речи за наше писце и богатији за много успомена.

Награђене радове сте могли прочитати на сајту, овде и у галерији можете погледати слике са манифестације.

Снежана Стојановић, проф. српског језика