Инфо
  • Регистрација

МЕЂУНАРОДНИ  ПРОЈЕКАТ  СТРУЧНОГ  УСАВРШАВАЊА  НАСТАВНИКА   

                                                LOGO E    

Традиционално, наша школа учествује у разноврсним међународним пројектима. Ову школску годину почињемо пројектом „Повезани наставници – боље школе” (Connected Teachers – Better Schools) у сарадњи са основном школом НМС из Воргла у Аустрији и школом ИЕС Торе дел Реј из Пиласа у Шпанији. Реч је о КА1 пројекту мобилности за школе, који за циљ има стручно усавршавање наставног и ненаставног особља у другим државама. Пројекат траје 12 месеци тј. до августа 2021. године. Пројекте овог типа финансира Ерасмус+ Програм Европске Уније, а подржавају Фондација Темпус у Србији и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Циљеви нашег пројекта су унапређење стручних компетенција наставника у области примене НТЦ методе, унапређење дигиталних компетенција, унапређење знања енглеског језика, унапређење организационих вештина управе и размена примера добре праксе управљањем кадровима.

Током пројекта планиране су две мобилности – по један петодневни боравак у Пиласу и у Ворглу. У Шпанији ће нашу школу представљати Сузана Јанковић (проф. разредне наставе, педагошки саветник), Драгана Јовановић (проф. француског језика, награђивани учесник еТвининг пројеката)и директор школе Драгиша Драшковић, а у Аустрији Славица Митровић (проф. технике и технологије/информатике, педагошки саветник, награђивани учесник еТвининг пројеката), Мирослав Миленковић (проф. технике и технологије/информатике) и Бојана Томић (помоћник директора/педагог, педагошки саветник). Координатор пројекта је Маја Хаџић (проф. енглеског језика).

На самом почетку пројектних активности, 24. септембра 2020. , нашу школу је посетила комисија Фондације Темпус тј. тим за мониторинг. Циљ састанка био је праћење дотадашњих активности и саветодавни рад. Задовољство нам је да обавестимо да је комисија задовољна нашим радом и систематичним документовањем активности. У наредном периоду, следимо препоруке Фондације Темпус.

Све активности пројекта обајвљиваће се на платформи еТвининг, о чему ћемо редовно извештавати и на сајту и Фејсбук страници школе. За сада се активности спроводе виртуелно, јер виша сила тј. пандемија вируса корона, спречава планирану мобилност.

Координатор пројекта

Маја Хаџић

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

Срећна вам, децо, Нова Година!
Са палачинкама, са крофнама,
са туфнама, са машнама,
са жутим ташнама
Са зекама,
бакама,
секама,
са декама.
Са трубама,
бубама,
са лептирима,
са шеширима.
Са оџачарима,
поштарима,
са свим добрим људима и стварима.
Живео, дечји народе славни!
Наживео се среће, слободе и мира!
(Новогодишња песма - Душко Радовић)

 

 
 

 

 

 

 

 

ПРИЗНАЊА

 LOGO E

 

beočug

etw school highlights

aces logo