Прославе
  • Регистрација

Поред разноликих активности и израде домаћих задатака, продужени боравак пружа сваком детету могућност креативног изражавања.

Своје радове на тему Васкрса, најрадоснијег хришћанског празника,  изложили смо у холу школе.

У оквиру професионалне оријентације ученици 8. разреда су данас упознати са начином рада Електротехничке школе "Стари град".

У оквиру професионалне оријентације ученици 8. разреда су данас у медијатеци школе упознати са начином рада средње школе МОЦ "Радоје Дакић".

Медијатекар школе

2014-04-16

Широм планете се обележава Светски дан шума, а тема ове године је: ,,Шуме и воде“, како би се истакла улога шума у очувању здраве и питке воде. Светски дан шума пригодно је обележен 21. 03. 2016. године и у нашиј школи  у организацији наше школе и ШУ ,, Авала“ .

Ученици шестог разреда, одељења 6/1 и 6/2  и  наставници Невенка Јоксовић (француски језик) и Владимир Јовановић и Славица Митровић (ТИО) су реализовали тимску наставу у оквиру које су приказали мотивацију ученика за учење путем истраживања и коришћења ИКТ, а и корелацију између ова два предмета. Тимска настава је изведена у две фазе.

Традиционални Ускршњи вашар у ОШ „Васа Чарапић“ у Пиносави, одржан је 16.4.2014. године са почетком у  17 часова. Због лошег времена приредба и продајна изложба дечијих радова била је у сали и ходницима школе.

 

У оквиру сарадње Министарства просвете и  DNA Global Group, компанија "Procter And Gamble" одржала је предавање за ученице 6. разреда у сва три школска објекта на тему "Пубертет - менструални циклус".

У ОШ „Васа Чарапић“ Франкофонија је  и ове године обележена активностима које су трајале целог месеца марта. Хол школе су красили тематски панои које су ученици у групном раду  радили на часовима француског језика а у сврху примене наученог.

Ученица 4-2 одељења Ленка Вучковић Јашин учествовала је на наградном ликовном конкурсу  „Моја пијаца“  и освојила 1. место. На поменути конкурс приспело је између 550 и 600 ликовних радова где су ученици могли користити било коју технику коју су имали прилике да упознају у току досадашњег школовања.

6. 4. 2015. године у одељењу II/1 настава се одвијала другачије од уобичајеног.

Наиме, учитељица Сузана Јанковић је у свом одељењу реализовала тематску наставу. Тема дана је било пролеће. Ученици су кроз многобројне активности стицали и утврђивали већ стечена знања о пролећу.

У оквиру редовне акције Ватрогасне станице Раковица ученици 2. разреда  упознати су са пословима ватрогасаца спасилаца.Поред ватрогасног возила са пратећом опремом, ученици су видели и комплетну опрему самих ватрогасаца коју користе у интервентним ситуацијама.

 

Седам ученика и три наставника су у оквиру АЦЕС пројекта ''Медији у служби Мајке Природе'' посетили партнерску школу „Емил Раковица'' у Букурешту. Сусрет је уприличен 25. марта.

 

Претходна два викенда била су веома успешна за ученике наше школе који показују посебно интересовање за стицање широког знања из српског језика.

Финални догађај ацесове мреже школа сваке године јесте ацес академија која је ове године одржана  од 1. до 4. априла у Сењецу, у Словачкој. Представници свих школа учесница пројекта су током четири дана активности имали прилику да поделе искуства и сазнања до којих су дошли током реализације  и да представе резултате партнерских  пројеката на тему: „Ја и други: Откривање различитости око мене и у мени“.

Одбор за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке покренуо је хуманитарну ваннаставну акцију у основним школама Београда. Вероучитељи су указивали ученицима на солидарност према својим вршњацима, подстицали их да цртају радове, праве паное, пишу писма и поруке, прикупљају школски прибор и играчке за децу са Косова и Метохије.

Можда би неки одустали у суботу ујутро и провели дан уз коментар како је време лоше и савршено за спавање – можда многи али не и ми... Нешто пре седам ујутро запутили смо се ка Авали која се није видела од кише и магле. По глави нам се мотало питање да ли ће деца доћи по оваквом времену, да ли ће се предомислити, а онда су из кола испред школе почели да излазе једно по једно са осмехом. То је могло значити само једно – не постоји лоше време кад имамо вољу и жељу да нешто урадимо!

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ   ПОНУДА У ПОСТУПКУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ПО ПАРТИЈАМА

На основу чл. 108. Закона о јавним набавкама („Службени гласник РС“ број 124/2012, 14/2015, 68/2015), Одлуке директора Основне школе „Васа Чарапић“ о покретању поступка јавне набавке мале вредности радова који се односи на „Санацију крова објекта школе у Белом Потоку“, I бр 1/2016 од 30.03.2016. по Позиву бр 1/2016, доносим

О Д Л У К У

о додели уговора

ДОДЕЉУЈЕ СЕ УГОВОР понуђачу „CUBING“ д.о.о. Београд, Ул. Милана Ракића бр 48, број понуде: 27/2016 од 06.04.2016.

На основу чл. 108. Закона о јавним набавкама („Службени гласник РС“ број 124/2012, 14/2015, 68/2015), Одлуке директора Основне школе „Васа Чарапић“ о покретању поступка јавне набавке мале вредности радова који се односи на „Санацију дворишне ограде у издвојеном одељењу у Пиносави“, I бр 2/2016 од 30.03.2016. по Позиву бр 2/2016, доносим
О Д Л У К У
о додели уговора


ДОДЕЉУЈЕ СЕ УГОВОР понуђачу „ASING“ д.о.о. Београд, Ул. Браће Барух бр 20, број понуде: 66/16 од 07.04.2016.

О Б А В Е Ш Т Е  Њ Е

Упис  деце   у основну школу регулисан је одредбама Закона о основама система образовања и васпитања  /"Сл.гласникРС", бр. 55/2013/ и чл. 55. Закона о основном образовању и васпитању («Службени гласникРС» , бр.55/13)

Родитељи су у обавези да своје дете упишу у први разред и омогуће му услове за основно школовање.Школа је обавезна да по службеној дужности покрене прекршајни поступак ако родитељ не доведе дете за упис у први разред или не приложи потврду да је дете уписано у неку другу школу.

1. Акција сређивања школског дворишта и организација спортског дана (пета тачка дневног реда)

Позивамо  заинтересоване родитеље  и  наставнике  да се  укључе  у акцију   пролећног   уређења  школског   дворишта. Акцију  организује  Тим за сарадњу са родитељима.

Конкурсну документацију - Санација ограде у Пиносави - можете преузети са Портала јавних набавки.

У току је реализација пробног завршног испита за ученике 8. разреда.

2015-04-24

У среду 30.4.2014. године са почетком у 16  часова на стадиону ФК Вождовац биће одиграна фудбалска утакмица под слоганом „ Навијај  за живот“ у којој ће снаге одмерити глумци филма „ Монтевидео, видимо се „ и музичке звезде „ Гранд“ продукције.

Сав приход од продатих улазница биће уплаћен за лечење четворогодишњег Уроша Карапанџића који болује од церебралне парализе.

 

Партнери „Стадион шопинг центра“ у овој акцији су „Гигатрон“ и Канцеларија за младе скупштине града Београда.

 

Симболична цена карте је 200,00 динара.

Прикључимо се овој хуманитарној акцији и помозимо малом Урошу на путу ка оздрављењу.

 

Помоћник директора

Невенка Јоксовић

ОСНОВНА ШКОЛА ВАСА ЧАРАПИЋ Авалска бр 48 а Бели Поток Београд

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

ОСНОВНА ШКОЛА „ВАСА ЧАРАПИЋ“

11223 Бели Поток, Београд – Авалска бр 48 а

Tел: 011/3906-988, е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА

у поступку јавне набавке мале вредности – радова

САНАЦИЈА ДВОРИШНЕ ОГРАДЕ У ИЗДВОЈЕНОМ ОДЕЉЕЊУ У ПИНОСАВИ

У "Политици" 24. априла објављен је рад "Фејсбук бајка" који је написала наша ученица Дуња Вићентијевић 53. Реч је о првонаграђеном раду на конкурсу Дечје библиотеке града  Београда "Чика Јова Змај" поводом Светског дана књиге за децу, 2. априла.

 

Конкурсну документацију - Санација крова у Белом Потоку - мoжете преузети са Портала јавних набавки.

О Б А В Е Ш Т Е  Њ Е

Упис  деце   у основну школу регулисан је одредбама Закона о основама система образовања и васпитања  /"Сл.гласникРС", бр. 55/2013/.

Родитељи су у обавези да своје дете упишу у први разред и омогуће му услове за основно школовање. Школа је обавезна да по службеној дужности покрене прекршајни поступак ако родитељ не доведе дете за упис у први разред или не приложи потврду да је дете уписано у неку другу школу.

У ПРВИ разред основне школе уписују се деца која до почетка школске године имају најмање шест и по а највише седам и по година.

Манифестација „Ускршњи вашар“, шести пут за редом, биће одржана 16.4.2014. у дворишту ОШ „Васа Чарапић“ у Пиносави. Почетак је планиран за  17,00 часова:

 

ОСНОВНА ШКОЛА
ВАСА ЧАРАПИЋ
Авалска бр 48 а
Бели Поток
Београд
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
ОСНОВНА ШКОЛА „ВАСА ЧАРАПИЋ“
11223 Бели Поток, Београд – Авалска бр 48 а
Tел: 011/3906-988, е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА
у поступку јавне набавке мале вредности – радова
САНАЦИЈА КРОВА ОБЈЕКТА ШКОЛЕ У БЕЛОМ ПОТОКУ

 

Ватрогасни савез „Вождовац“ је организовао општинско квиз такмичење ватрогасног подмлатка у ОШ „Милан Ђ. Милићевић“ 27.04.2015.

Прво место и пласман на град су освојиле женска и мушка екипа јуниора .

На Општинском такмичењу Књижевна олимпијада одржаној 22. фебруара 2015. у ОШ „Доситеј Обрадовић“ остварени су следећи резултати:

Анастасија Николић 7/5, 2. место

Тијана Антић 7/5, 2. место

Сара Јањић 7/3, 2. место

Ксенија Станковић 8/2, 1. место

Анђела Станимировић 8/1, 2. место

Аница Гиљен 8/2, 2. место

На градском ликовном конкурсу за најлепше осликано Васкршње јаје и цртеже,награде су освојили:
- Невена Поповић II/1
- Сташа Јанковић II/1
- Михајло Димитријевић II/1

Првонаграђена на београдском Фестивалу ''Мали победник'' Ксенија Станковић 8-2 нашла се међу награђенима и на међународном бањалучком фестивалу, који се одржао 17. априла.  Међу 66 финалиста, својим песмама Ксенија је освојила  ТРЕЋУ награду, на чему јој честитамо од срца.

На  Светски  дан  књиге  за  децу (2. април - рођендан бајкописца Андерсена) у Нишу, на Дечјем одељењу библиотеке ''Стеван Сремац'',  уприличена је свечана додела признања на песничком и ликовном конкурсу на задату тему ''Кад бих био мали принц''.

Ања Александра Василијевић 5-2,  првонаграђена у категорији 5. разреда,  представљала је нашу секцију и примила заслужене награде и честитке и за себе и за друге две принцезе из нашег литерарног краљевства - Ксенију Станковић /2. награда међу осмацима/ и Анђелу Јанићијевић / похвала међу осмацима/

У среду 01.04.2015. године у Крушевцу одржана је завршна манифестација ''Златне кациге'' за 2015. годину. На светски Дан шале Културни центар у Крушевцу организовао је свечану  доделу  награда - за младе у Културном центру, за старије у биоскопу града, уз свечани програм поводом 23. Међународног фестивала хумора и сатире ''ЗЛАТНА КАЦИГА'' на тему ПРОМЕНЕ /одрасли/ и ПОРОДИЦА /млади/.

Радови наших ученика и даље бивају примећени и похваљени: на XVIII Књижевном сусрету ''Гордана Брајовић'' у Алексинцу прича Катарине Ковачевић 5-1 освојила је ПОХВАЛУ.

Честитке Катарини од срца, добро је кад  младе снаге следе трагове успешних.

Овде  можете  прочитати  похваљену  причу

На 8. међународном фестивалу ''Дечје  царство Микрофин'' у Бањалуци, Андреја Станимировић 8-2 остварио је, у конкуренцији преко 5000 радова и 70 финалиста, врло успешан резултат - својом песмом ''Кап мастила'' освојио је 2. награду и добио бројне поклоне, и као и сви финалисти, освојио кључ царства и титулу Кључар дечјег царства

У Мионици и Бањи Врујци од 21. до 22. априла 2014. године одржана је јубиларна 10. Међународна смотра дечијег стваралаштва “Дечји васкршњи сабор“, са циљем да се  очува традиционална култура.

Вања Стевановић, одлична  ученица 5/5 разреда  Основне школе “Васа Чарапић” из Зуца, доказује да се може бити подједнако успешан у школи и спорту.

Први  пут  смо учествовали  на  Међународнoм фестивалу МАРКОВДАНСКИ СУСРЕТИ  ДЕЦЕ И ПЕСНИКА, који  се  већ  шести пут  одржава  у  туристичкој  оази  Панонија, близу  Бачке  Паланке.

21. 4. добили  смо  обавештење  да  су за  своје  песме  на  задату  тему ''Волим  те  равницо'' награђене  две  наше  ученице:
Адријана  Ламбић 53 освојила  је 1. награду, а  Ива  Калајџић 82 освојила  је  3. награду.

Компанија .А.С.А. организовала  је први eколошки фeстивал Србијe “Чистунко”. Циљ фeстивала јe да се кроз стваралаштво, забаву и дружeњe, дeци свих узраста  развијe однос прeма eкологији, чистоћи и здрављу.

Учествовали смо на  традиционалном  литерарно-ликовном конкурсу  Црвеног  крста ''Крв  живот  значи''. Конкурсним  пропозицијама  обухваћени  су  радови  који  афирмишу  и  промовишу  добровољно, анонимно  и  неплаћено  давалаштво  крви, и    хуманост  на  делу.

Ученица  Тамара Ђорђевић  81 остварила  је joш један  одличан  резултат    освојивши   својом  песмом  3. награду на  Градском  такмичењу.

И ове године, у Дечијем културном центру Шумице, организовано је традиционално такмичење у осликавању дрвених јаја.

Од пристиглих 685 радова, осликано јаје нашег ученика првог разреда Димитријевић Михајла I/1 проглашено је за једно од десет најлепших.

 

Матеја Ненадовић ученик  1-4  разреда освојио је следеће награде :

3 . место на Општинском такмичењу

2. место на Градском такмичењу

 

Дана 5. априла 2014. године одржано је Градско такмичење из Српског језика и језичке културе. Ученици из вождовачких школа такмичили су се у Основној школи „Радоје Домановић“ на Новом Београду.

Наших једанаест ученица бодрило је свих пет наставница које предају Српски језик у нашој школи, као и велики број родитеља. Конкуренција је била велика, такмичило се 240 петака, 88 честака, 67 седмака и 110 осмака из свих београдских општина.

 

Све такмичарке су постигле изузетан успех, а најбоље су: Мина Вукмановић 5/1 (17 бодова, 2. место) и Милица Гроздановић 6/1 (18 бодова, 2. место).

 

Стручно веће за Српски језик

Поводом Светског дана књиге за децу, у Позоришту лутака у Нишу, 2. aприла 2014. године Народна библиотека Ниш/ Одељење књиге за децу  наградили су најбоље учеснике конкурса „Пинокијеве авантуре у песми и стрипу“, а глумци Позоришта извели су део представе „Пинокио“.

Светски дан књиге за децу, 2. април - рођендан Х. К. Андерсена, наши литерарци обележили су бројним активностима и наградама.
На конкурсу ''У хајку на бајку'' Библиотеке града Београда/Дечје одељење ''Змај'', Дуња  Вићентијевић 5-3 и Ива Калајџић  8-2 освојиле  су награде, о чему смо већ обавестили, а јуче су присуствовале свечаном програму и додели у просторијама библиотеке.

 

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

КАД ИДЕ ПРВАК

Кад првак у школу крeнe
Са торбом прeпуном књига,
Пратe га брижнe зeнe.
Прати га мајчинска брига.
Коракe пружа лакe,
Срeд градскe врeвe и букe.
Први пут идe бeз бакe,
Први пут бeз дeкинe рукe.
Зауставитe  авионe.
Возовe брзe и камионe.
Багeрe бучнe и санитeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
Ви стe од ђака јачи
И знатe за поштовањe.
Ваша пажња му значи.
Ђак јe највeћe звањe.
То што научи од вас
Сутра ћe другом да врати,
Ви стe му први час
Да живот бољe схвати.
Зауставитe тракторe,
Трамвајe и мотокултиваторe.
Бицикла тиха и тротинeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
(Toде Николетић)