Насловна
  • Регистрација
images/stories/slideshow/1.jpg

Ове школске године ученици специјалног одељења су били вредни, стекли многа нова знања, вештине,  дружили се и учили са ученицима редовних одељења.

 

На часовима ликовне културе сликали смо, цртали, вајали, упознавали се са новим ликовним техникама чиме је подстицан развој креативности, маште као и развој фине моторике код ученика. Неке од својих радова ученици специјалног одељења су излагали на школској хуманитарној продајној изложби , на којој су заједно са својим другарима из редовних одељења продавали своје радове, а сав прикупљен новац  су дали за куповину црквених предмета, за новоизграђени храм Св. Деспота Стефана Лазаревића.

 

 

Ове године ученици специјалног одељења су били и део програма „ Покренимо нашу децу“ , па су осим на  редовним часовима  физичког васпитања, изводили петнаестоминутне вежбе и у учионици чиме је додатно подстицан психомоторни развој ученика.

Учествовали смо и у спортском такмичењу „Игре без граница“ у организацији Центра за инклузивни развој и подршку , у Средњој занатској школи „ Петар Лековић“, поводом  Међународног дана особа са инвалидитетом. Ученици су се такмичили са другарима из других школа, уживали у дружењу, а ученица специјалног одељења Дајана Дурковић  је затворила ову манифестацију својим наступом,   песмом  „ Нек свуд љубав сја“.

Активно смо учествовали у активностима поводом  Дечије недеље. Ученици су кроз различите радионице стекли нова знања из области географије, биологије, историје.  Учили  смо гледајући едукативне филмове о сунчевом систему, планетама, животињама, нашим научницима, уметницима, о животу људи у прошлости...

 

Једна од свакако најзанимљивијих радионица је била радионица на тему „Чула“ где смо кроз различите активности проверавали како раде људска чула.

Искористили смо и лепо време крајем школске године и посетили београдски зоолошки врт. Осим што су ученици имали прилику да виде  животиње о којима су учили на часовима биологије , лепо смо се дружили, певали и стекли нова знања о појединим становницима зоолошког врта.

 

Посећивали смо и позоришта, и у друштву другара из редовних одељења уживали у представама „ Велика пљачка двора“  у ДКЦ и „ Велика новогодишња распевана авантура“ у Академији  28.

Ученици су показали напредак у свим областима развоја а све ове заједничке активности (дружење, игра) у области ликовне, музичке културе, физичког васпитања, спортских активности допринеле су  бољој комуникацији и сналажењу у ужој и широј друштвеној средини  а то даље доприноси бољој интеграцији ових ученика.

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

КАД ИДЕ ПРВАК

Кад првак у школу крeнe
Са торбом прeпуном књига,
Пратe га брижнe зeнe.
Прати га мајчинска брига.
Коракe пружа лакe,
Срeд градскe врeвe и букe.
Први пут идe бeз бакe,
Први пут бeз дeкинe рукe.
Зауставитe  авионe.
Возовe брзe и камионe.
Багeрe бучнe и санитeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
Ви стe од ђака јачи
И знатe за поштовањe.
Ваша пажња му значи.
Ђак јe највeћe звањe.
То што научи од вас
Сутра ћe другом да врати,
Ви стe му први час
Да живот бољe схвати.
Зауставитe тракторe,
Трамвајe и мотокултиваторe.
Бицикла тиха и тротинeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
(Toде Николетић)