Школски одбор
  • Регистрација

ЗАПИСНИК СА ТРЕЋЕ РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ САВЕТА РОДИТЕЉА

- Седница је заказана за петак 1. 3. 2019. год. са почетком у 18h. Седница је завршена у 21:40.
- Седници присуствује 28 чланова од укупно 40 чланова.
- Седници присуствују представници Ученичког парламента (Јелена Рајковић 7/1 и Кристина Митровић 7/3), директор, секретар, помоћник директора.
- Дневни ред:

1. Упознавање Савета родитеља са Анексом Годишњег плана рада школе за 2018/2019. годину;

2. Разматрање Пословника о раду Савета родитеља - нацрт Пословника налази се на сајту http://www.os-vasacarapic.com;

3. Упознавање са Извештајем директора о раду школе у првом полугодишту 2018/2019. године;

4. Извештај о успеху и владању ученика на крају првог полугодишта 2018/2019. године;

5. Упознавање Савета родитеља са списком уџбеника и приручника који ће се користити у школској 2019/2020. години;

6. Разно.

***

- Чланови Савета родитеља упознати су са садржајем записника са претходне седнице.Чланови нису усвојили записник са примедбом да председник и заменик председника нису добили списак чланова Савета родитеља са имејл адресом и телефоном за контакт, што је одлука донета на претходној седници.

1. Помоћник директора упознаје чланове СР са Анексом Годишњег плана рада школе за школску 2018/2019. годину.
- Директор школе упознаје чланове СР са материјално-техничким условима рада школе у издвојеном одељењу Зуце. Адаптацијом постојећег простора добијене су још две учионице и створени су услови за извођење наставе од I-VIII разреда у једној смени.
- Донета је: Одлука
- Чланови СР Анексом Годишњег плана рада школе за школску 2018/2019. годину и сагласни су са унетим изменама (28 гласова "за").
- Члан СР Горан Јанковић предлаже да се изабере представник родитеља који ће присуствовати седницама НВ и преносити предлоге, питања и ставове СР.
- Донета је:Одлука
-Да се предложе три члана представника родитеља и то: Горан Гајић, Дејан Ољача и Милан Вукашиновић, а изебе један који ће присуствовати седницама НВ. Изабран је Горан Гајић (са 16 гласова "за")

2. На сајту школе постављен је нацрт Пословника о раду СР доступан свим члановима.
- Чланови СР   имејлом доставили секретару школе предлоге који се односе на регулисање рада на седницама СР.
- Чланови СР сагласни су са одредбама Правилника којима се регулише рад на седницама.
- Краћа дискусија вођена је у вези члана 47. а која се односи на предлог да се свака седница СР јавно снима аудио записом.

- Директору школе упућен је приговор за неовлашћено снимање седнице СР од 13.9.2018. год. Приговор је поднело укупно 14 чланова СР и захтевало од директора школе да обезбеди поштовање закона и пре почетка сваке седнице затражи одобрење од свих присутних чланова СР да се сеница снима аудио записом.
- Чланом 49. предложено је да се Записник са сенице СР објави на огласној табли школе и интерет страници најкасније три радна дана по одржаној седници СР.

-Донета је:Одлука
- Чланови СР упознати су са одредбама Правилника о раду СР. Гласало је 26 чланова "за" и 2 члана "уздржано".

3. Директор школе подноси Извештај о раду школе за прво полугодиште школске 2018/2019.године у облику РРТ презентације.
- Након краће дискусије донет је: Закључак
- Да су чланови СР упознати са Извештајем директора о раду школе за прво полугодиште школске 2018/2019. године без примедби .Гласало је 27 чланова СР "за".
- Донета је:Одлука
- Да се за чланове Стручног актива за развојно планирање изаберу Драгица Вуковић и Драгана Маринковић. Гласало је 27 чланова СР "за".

4. Помоћник директора подноси Извештај о успеху и владању ученика на крају првог полугодишта 2018/2019. године у облику РРТ презентације.
- Након краће дискусије, донет је:Закључак
- Да су чланови СР упосзнати са извештајем о успеху и владању ученика на крају првог полугодишта школске 2018/2019. године. Без примедби гласало је 27 чланова СР "за".

- У члану 12 Пословника, члан СР Ружица Дамјановић предлаже,да се због ограниченог времена трајање седнице Извештаји о успеху и владању ученика по класификационим периодима достављају сваком члану СР у писаној форми.

5. Чланови СР размотрили су понуду за набавку уџбеника  за школску 2019/2020. год. у претплати. Донета је одлука да се изабере предузеће ,,WAL TALIJA DOO“ из Београда за набавку уџбеника у претплати на шест месечних рата ( март-август). Гласало је 27 чланова СР ,,за“.
**Чланови СР упознати су са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја да се уџбенички комплети – издавачи мењају само за други и шести разред, јер се мења програм од наредне школске године.

6. Под тачком разно чланови СР размотрили су понуде за фотографисање ученика и изабрали најповољнију понуду фотографске радње ,,ФОТО АВАЛА МД“. Гласало је 27 чланова СР ,,за“.

- Члан СР Мирјана Адуловић предлаже да се питање решавања фискултурне сале у Белом Потоку подигне на виши ниво, као и да се укључе медији.
- Члан СР Драгана Маринковић предлаже да се изаберу чланови – представници родитеља за школске тимове. Директор школе обавештава СР о плану надокнаде часова због продуженог зимског распуста.

**СР подноси иницијативу да се изврши анкета ученика и родитеља осмог разреда у вези прославе мале матуре, односно да се донесе одлука да ли ће се мала матура прославити у просторијама школе или ван школе у институцијама културе.

                                                               Записник водила Александра Димитријевић

Има нас и на Фејсу

Facebook

ЛОГО ШКОЛЕ

logo skole

Мисао дана

КАД ИДЕ ПРВАК

Кад првак у школу крeнe
Са торбом прeпуном књига,
Пратe га брижнe зeнe.
Прати га мајчинска брига.
Коракe пружа лакe,
Срeд градскe врeвe и букe.
Први пут идe бeз бакe,
Први пут бeз дeкинe рукe.
Зауставитe  авионe.
Возовe брзe и камионe.
Багeрe бучнe и санитeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
Ви стe од ђака јачи
И знатe за поштовањe.
Ваша пажња му значи.
Ђак јe највeћe звањe.
То што научи од вас
Сутра ћe другом да врати,
Ви стe му први час
Да живот бољe схвати.
Зауставитe тракторe,
Трамвајe и мотокултиваторe.
Бицикла тиха и тротинeтe,
Кад идe првак. Кад идe дeтe.
(Toде Николетић)