Организација васпитно - образовног рада
  • Регистрација

Конкурсна документација услуге кетеринг

На основу Одлуке Директора Основне школе Васа Чарапић“ из Београда, ул.Авалска бр. 48 а, којом је покренут поступак јавне набавке мале вредности за набавку услуга достављања припремљених оброка /ручка и ужине/у школе (услуге кетеринга)

На општинском ликовном конкурсу „Једно дрво – један живот“, Невена Поповић 3/1 освојила је награду.

И ове школске године, у сва три објекта, свечано је обележена Дечија недеља која је трајала од 5. 10. до 11. 10. 2015. године. Мото Дечије недеље био  је „Подршка породици, најбоља подршка“.

Дана 25. 11. 2014.године, у амфитеатру школе, одржано је школско такмичење „Најраспеванија одељенска заједница“.

На такмичењу је учествовало девет одељења трећег и четвртог разреда.

Част нам је објавити да је на савезном конкурсу ''Доста су свету једне Шумарице'' у Крагујевцу, на задату тему, Марта Хинић 8-2 освојила ДРУГУ награду, а литерарна секција школе је међу похваљеним школама.

У четвртак  20.11.2014. ученици 5. и 6. разреда посетили су Музеј Српске православне цркве, Саборну цркву и Конак кнегиње Љубице. У посети је учествовало 52. ученика у пратњи наставника веронауке и грађанског васпитања који су и организовали посету.

'' Шта је толеранција? То је последица човечанства. Сви смо ми створени од слабости и грешака и опростити један другоме глупост реципрочно – то је први закон природе. '' – Волтер.

 

Двадесетог октобра ове године навршава се сто педесет година од рођења једног од највећих српских комедиографа Бранислава Нушића. Будући да је у питању јубилеј, током целе јесени одржавају се разне манифестације њему у част.

Велики песник и академик Матија Бећковић посетио је нашу школу, у пратњи новинара Бате Милатовића, 12. новембра и уприличио књижевни сусрет за памћење. Директорка Ленита Вукојевић, наставници и ученици дочекали су песника топлом добродошлицом и пригодним програмом који су припремиле наставнице српског језика Снежана Стојановић, Ана Ристић, Ивана Трајковић, Дубравка Пејовић и Ивана  Станковић са ученицима Анђелом Станимировић, Димитријем Крстићем, Николом Башићем, Петром Ковљенићем и Виолетом Дамњановић.

Мисао дана

„Из молитвeника свога покидала сам била свe листовe.
Потпуно бeз ближњих сам сe потуцала стазом лутања.
Тада, срeла сам тeбe, нeдораслог, нeжног јeдног
Дeчка, украс јeдан овe зeмљe и цeлога свeта…
Давно нeобрадована, обрадовала сам сe диодeми чистих твојих дeтињих очију
Мeсто ја тeбe, ти си мeнe за руку повeо,
Причао си да волиш Србију, Слободу и јeдног Принца.
И с тобом зајeдно сам волeла Србију, Слободу и јeдног Принца.”

(Исидора Сeкулић, ''Тихe строфe'', посвeћeнe најмлађeм погинулом војнику Цeрскe биткe – Станиславу Сондeрмајeру)