Ученички парламент је иницијатор и овогодишње сарадње са ДЗ „Воождовац“.

 

 

 

 

 

 

 

Патронажна служба је за ученике наше школе реализовала два предавања на тему очувања здравља. Тачније, за ученике 3. и 4. разреда одржано је предавање „Здрава храна, здраво тело“, а за 7. и 8. разред „Одупрети се притиску“.

Ученици су током предавања постављали питања, коментарисали и активно учествовали. Посебно су били заинтересовани млађи разреди, који су овом приликом научили о избалансираној исхрани, са посебним освртом на школску ужину.

Старији су се бавили очувањем здравља са акцентом на болести зависности. Тако је било речи о конзумирању цигарета, наркоманији, алкохолизму, као и о зависностима од мобилних телефона и и видео игрица. Упознати су са свим опасностима и последицама до којих доводи конзумација наведених супстанци. Предавање је завршено саветима о здравственим навикама и превентивним мерама са циљем очувања здравља и живота.

Овом приликом су били укључени само ученици из Белог Потока. У плану су и предавања у издвојеним одељењима, као и теме за остале разреде, односно ученике школе.

Наставник координатор УП-а   Н Димитријевић