Ове школске године ученици специјалног одељења су били вредни, стекли многа нова знања, вештине,  дружили се и учили са ученицима редовних одељења.

 

На часовима ликовне културе сликали смо, цртали, вајали, упознавали се са новим ликовним техникама чиме је подстицан развој креативности, маште као и развој фине моторике код ученика. Неке од својих радова ученици специјалног одељења су излагали на школској хуманитарној продајној изложби , на којој су заједно са својим другарима из редовних одељења продавали своје радове, а сав прикупљен новац  су дали за куповину црквених предмета, за новоизграђени храм Св. Деспота Стефана Лазаревића.

 

 

Ове године ученици специјалног одељења су били и део програма „ Покренимо нашу децу“ , па су осим на  редовним часовима  физичког васпитања, изводили петнаестоминутне вежбе и у учионици чиме је додатно подстицан психомоторни развој ученика.

Учествовали смо и у спортском такмичењу „Игре без граница“ у организацији Центра за инклузивни развој и подршку , у Средњој занатској школи „ Петар Лековић“, поводом  Међународног дана особа са инвалидитетом. Ученици су се такмичили са другарима из других школа, уживали у дружењу, а ученица специјалног одељења Дајана Дурковић  је затворила ову манифестацију својим наступом,   песмом  „ Нек свуд љубав сја“.

Активно смо учествовали у активностима поводом  Дечије недеље. Ученици су кроз различите радионице стекли нова знања из области географије, биологије, историје.  Учили  смо гледајући едукативне филмове о сунчевом систему, планетама, животињама, нашим научницима, уметницима, о животу људи у прошлости...

 

Једна од свакако најзанимљивијих радионица је била радионица на тему „Чула“ где смо кроз различите активности проверавали како раде људска чула.

Искористили смо и лепо време крајем школске године и посетили београдски зоолошки врт. Осим што су ученици имали прилику да виде  животиње о којима су учили на часовима биологије , лепо смо се дружили, певали и стекли нова знања о појединим становницима зоолошког врта.

 

Посећивали смо и позоришта, и у друштву другара из редовних одељења уживали у представама „ Велика пљачка двора“  у ДКЦ и „ Велика новогодишња распевана авантура“ у Академији  28.

Ученици су показали напредак у свим областима развоја а све ове заједничке активности (дружење, игра) у области ликовне, музичке културе, физичког васпитања, спортских активности допринеле су  бољој комуникацији и сналажењу у ужој и широј друштвеној средини  а то даље доприноси бољој интеграцији ових ученика.