Занимљивости
  • Регистрација

Ах, та магична кутија: једна серија, друга серија, трећа серија, МТВ ако имате кабловску или сателитску телевизију; или, ако вам то није доступно, разне домаће станице које пуштају музику. Поред тога, можете послати своју жељу СМС-ом, а можете и размењивати поруке са другим гледаоцима. Ту су и филмови. Јесте, вриште вам родитељи да се макнете већ једном од те идиотске кутије, али како да то учините кад и ваши пријатељи гледају телевизију? Ако је не будете гледали, нећете бити у току шта се дешава, па ћете испасти глупи. Родитељи ионако вриште зато да би они зграбили даљински.

Ипак, ма колико вам телевизија била занимљива, то има и својих негативних последица. Мада вам се не чини тако, доказано је да телевизија чини нервозним људе који је гледају; не можете се заиста опустити уз телевизију, а ако заспите уз укључен телевизор, лоше ћете спавати. Осим тога, ако стално "висите" пред телевизијом, врло вероватно и грицкате нешто највећи део времена (уз ТВ програм и не приметимо шта све поједемо, тако да можемо и даље бити гладни иако смо унели довољно енергетских материја да нахранимо слона), што ће вам упропастити и линију и зубе.

Још једна негативна последица: јесте, нећете бити неинформисани пред друштвом, али ћете сви бити нервозни од превише гледања телевизије, па вам и дружење неће бити баш неко. Брзо ћете се разићи, а тада - зна се: даљински у руке, газирани сок и грицкалице негде близу руке и нова рунда гледања телевизије може да почне.

Наш предлог: баталите телевизију. Не у потпуности, али проберите из програма само оно што вас заиста занима; прескочите оно уз шта бисте вегетирали док не почне оно занимљиво. Тако добијено време искористите на шетње са друштвом, а може и заједничко трчање или нека друга активност којом ћете смањити телевизијом стечене наслаге. Таман ћете тако и зубе одморити од претеране количине шећера. Добитак је вишеструк: лепо ћете се провести са друштвом, поново ћете бити у форми (и нећете избегавати ону дебељуцу у огледалу), а и зуби ће вам поново блистати. Кад се осмехнете оном симпатичном створењу...

Текст преузет са интернета.

Мисао дана

 

ЛЕТЊИ РАСПУСТ

Када лeтњи распуст дођe
бацим бригу на вeсeљe,
па до првог школског звона
бројим данe и нeдeљe.

Волeо бих изнад свeга
да сe школа рeформишe,
обавeза да јe мањe
а распуста много вишe.
(Мирослав  Кокошар)