Ах, та магична кутија: једна серија, друга серија, трећа серија, МТВ ако имате кабловску или сателитску телевизију; или, ако вам то није доступно, разне домаће станице које пуштају музику. Поред тога, можете послати своју жељу СМС-ом, а можете и размењивати поруке са другим гледаоцима. Ту су и филмови. Јесте, вриште вам родитељи да се макнете већ једном од те идиотске кутије, али како да то учините кад и ваши пријатељи гледају телевизију? Ако је не будете гледали, нећете бити у току шта се дешава, па ћете испасти глупи. Родитељи ионако вриште зато да би они зграбили даљински.

Ипак, ма колико вам телевизија била занимљива, то има и својих негативних последица. Мада вам се не чини тако, доказано је да телевизија чини нервозним људе који је гледају; не можете се заиста опустити уз телевизију, а ако заспите уз укључен телевизор, лоше ћете спавати. Осим тога, ако стално "висите" пред телевизијом, врло вероватно и грицкате нешто највећи део времена (уз ТВ програм и не приметимо шта све поједемо, тако да можемо и даље бити гладни иако смо унели довољно енергетских материја да нахранимо слона), што ће вам упропастити и линију и зубе.

Још једна негативна последица: јесте, нећете бити неинформисани пред друштвом, али ћете сви бити нервозни од превише гледања телевизије, па вам и дружење неће бити баш неко. Брзо ћете се разићи, а тада - зна се: даљински у руке, газирани сок и грицкалице негде близу руке и нова рунда гледања телевизије може да почне.

Наш предлог: баталите телевизију. Не у потпуности, али проберите из програма само оно што вас заиста занима; прескочите оно уз шта бисте вегетирали док не почне оно занимљиво. Тако добијено време искористите на шетње са друштвом, а може и заједничко трчање или нека друга активност којом ћете смањити телевизијом стечене наслаге. Таман ћете тако и зубе одморити од претеране количине шећера. Добитак је вишеструк: лепо ћете се провести са друштвом, поново ћете бити у форми (и нећете избегавати ону дебељуцу у огледалу), а и зуби ће вам поново блистати. Кад се осмехнете оном симпатичном створењу...

Текст преузет са интернета.