Aктивности школе
  • Регистрација

eTwinning Logo CMYK           awarded etwinning school label

На годишњој еТвининг конференцији под називом “Унапређивање наставе употребом информационо комуникационих технологија”, одржаној 6.9.2018, учествовала су три наше колегинице.

Осим жеље за стручним усавршавањем, разлози посете су били и  додела Националних ознака квалитета за рад у два наша еТвининг пројекта у школској 2017/18. години и додела еТвининг ознаке за школу.

Проф. ТиТ и информатике, Славица Митровић, и проф. енглеског језика, Маја Хаџић, награђене су за свој рад у пројектима „Наслеђе: Наш пасош за будућност” и „Језичка лабораторија”, а проф. француског језика, Драгана Јовановић, награђена је за своје учешће у „Језичкој лабораторији”. Ученици који су учествовали у овим пројектима такође ће добити потврду о томе.

 

наслеђе лаб

Ознака говори о томе да је пројекат достигао одређене националне стандарде. Критеријуми су:

  • педагошка иновација,
  • интеграција у наставни план и програм,
  • комуникација и размена између партнерских школа,
  • сарадња између партнерских школа,
  • употреба технологије,
  • резултати, утицаји и документација.

маја слав драгана

Добитнице Националне ознаке квалитета - Маја Хаџић, Славица Митровић и Драгана Јовановић

Да подсетимо, претходни еТвининг пројекти у нашој школи који су награђени Националном ознаком квалитета су: „АБЦ моје земље” (школска 2015/16.) и „Интерактивне школске новине” (2016/17.).

Осим пројеката, награђен је и трогодишњи рад еТвининг тима и управе целе наше школе, тако да смо носиоци ознаке еТвининг школа, што је награда која се додељује широм Европе. Са поносом можемо рећи да је ОШ „Васа Чарапић” једна од 19 школа у Србији која носи ово престижно звање. Овим се потврђује дигитална пракса школе, пракса безбедности на интернету, подстицање континуираног стручног усавршавања запослених и подстицање сарадничких наставних пракси са запосленима и ученицима.

Захваљујемо свима који су допринели нашем заједничком успеху и надамо се даљој сарадњи!

у име еТвининг тима

Маја Хаџић

 

Мисао дана

Песма за "баш ме брига"

Распуст је дошао, сви се веселе,
на спавање иду странице беле.
Заслужен одмор свакога чека,
игра и песма, и радост понека.
Школа ће бити, биће и књига,
ал’ сада се пева “баш ме брига”!
(Милош Стефановић)