logo

Петоро наших колега, учесника Еразмус+ пројекта „Повезани наставници – боље школе”, посетили су 28.9.2022. основну школу „Мирослав Антић” у Београду (општина Чукарица). Циљ гостовања био је преношење донетих знања са мобилности из Шпаније и Аустрије, тачније практична примена ИКТ у настави.

У школи нас је дочекала Гордана Милић, помоћник директора и проф. географије. Уводну реч је одржала Маја Хаџић, координатор пројекта. Представила је циљ и садржину усавршавања наставника наше школе у иностранству, организационе изазове и могућа практична решења, као и утиске о примању колега из иностранства на посматрање часова у нашој школи. Славица Митровић и Мирослав Миленковић пренели су своја искуства са мобилности у Аустрију, а Лазар Ванић и Сузана Јанковић говорили су о искуствима у Шпанији. Суштина посете била је показна вежба за употребу апликације Пликерс (Plickers), коју колегиница Сузана Јанковић успешно користи у настави. Колега Ванић је присутнима проследио детаљну презентацију за употребу апликације на мејл, тако да могу додатно да се упознају са начином рада у њој. Након презентације одржан је састанак чланова нашег и Еразмус тима школе „Мирослав Антић”, током ког су присутни разменили искуства.

Презентацији је присуствовало 14 колега школе домаћина. Посета је била веома пријатна и колегијална, што је додатно мотивисало чланове нашег тима да даље деле знања и искуства донета са усавршавања у иностранству.
МА1 МА2 МА3МА4 МА5

Аутор прилога

Маја Хаџић