Erazmus logo
Још један у низу догађаја ширења утисака о нашем међународном Еразмус+ пројекту одиграо се у просторијама основне школе „Карађорђе” (општина Вождовац). Желели смо да поделимо искуства и стечена знања са колегама са наше општине, са којима многи од нас већ сарађују.
У понедељак, 10.10.2022. петоро учесника пројекта (Бојана Томић, помоћник директора/педагог школе; Сузана Јанковић, проф. Разредне наставе; Мирослав Миленковић, проф. информатике; Лазар Ванић, школски психолог и координатор Маја Хаџић, проф. енглеског језика) представили су наш пројекат. Два учесника пројекта нису могла да присуствују - Славица Митровић, проф. технике и технологије и Драгиша Драшковић, директор школе.
Презентацији је присуствовало нешто преко 20 колега из 7 вождовачких основних школа.
Уводну реч је одржала координатор. Представила је учесницима Еразмус+ пројекте типа КА1, објаснила зашто је наша школа одабрала да учествује у таквој врсти пројекта, која је добит за школу, а која за саме учеснике, које су фазе једног таквог пројекта, као и садржај активности и обавезе учесника.
Мирослав Миленковић и Бојана Томић су представили искуства из Аустрије, а Сузана Јанковић и Лазар Ванић из Шпаније. Такође, Лазар Ванић је одржао кратку демонстрацију апликације Пликерс, која се код нас у школи користи.
Након тога, координатор је говорила о утисцима посете колега из Аустрије и одговарала на питања учесника. Присутни су били веома заинтересовани да сазнају више техничких података о КА1 пројектима (добијање броја за школу, пријава, конкурсни рок, формулари, налажење партнера, итд.).
На крају презентације, која је трајала од 13 до 15 часова, учесницима су подељене потврде о учешћу. Такође, присутнима су подељене брошуре из којих су могли више да сазнају о врстама пројеката из Еразмус+ опсега, а које смо добили од Темпус Фондације.
Након презентације, одржан је кратак разговор са директором ОШ „Карађорђе”, Обрадом Дракулићем, и помоћницом Оливером Кашанин. Наши домаћини су били веома задовољни одзивом и заинтересованошћу колега са наше општине, а наш тим такође.
Захваљујемо домаћинима на доброј сарадњи и надамо се будућим заједничким активностима.

maja 1 eraz 2

eraz 3

eraz 4 eraz 5 eraz 6

eraz 7 eraz 8

Маја Хаџић
Координатор