Aктивности школе
  • Регистрација

“Природу нисмо наследили од предака, већ смо је позајмили од потомака” (Индијанска пословица)

20181204 133622

Екологија и заштита животне средине у последњим деценијама привлаче велику пажњу. Постоји велико интересовање како научне јавности, тако и људи који се не баве професионално овом темом. Имајући у виду значај здраве животне средине за свакога од нас појединачно и за друштво у целини, сматрамо да је веома важно радити на освешћивању у овом домену.

У уторак, 04.12.2018. године у нашој школи је одржано предавање од стране представника НВО за заштиту младих  на тему  „Екологија“, којима свесрдно захваљујемо на уложеном труду.  Предавање је са пажњом испратило око 150 ученика и наставника.
20181204 133611

Циљ и значај самог предавања је у освешћивању младих и њиховом мотивисању да размишљају о свом утицају на окружење. Приказани су штетни ефекти непромишљених и неодговорних понашања којима загађујемо заједнички простор у којем живимо, али су понуђене и алтернативе које ће нам омогућити  светлију будућност.

Сматрамо да је веома важно на време посадити семе правих вредности међу онима који ће сутра бити носиоци друштва, како би корење добрих навика било чврсто и како бисмо сви уживали у плодовима, а то је животна средина која је чиста, здрава и пријатна за све нас.

Еколошки поздрав!
Тим за маркетинг школе