Старији разреди
  • Регистрација

Филип Шиљковић, најуспешнији спортиста наше школе за 2016/2017. годину, ученик је 84 разреда у издвојеном одељењу у Пиносави.

Члан је Кјокушинкаи карате клуба “Тигар”. На републичким и међународним такмичењима освајао је многе награде, али је свакако највредније друго место на овогодишњем европском првенству. Спретан је и брз. Увек радо својим друговима показује неке спортске вештине.

Карактером је упоран и радознао, али и духовит, забаван. Школске обавезе извршава са великим успехом па с правом припада и групи оних који су одлични ученици.

Честитамо му на великом успеху и желимо да и даље осваја вредне награде.

Разредни старешина Дубравка Пејовић

Мисао дана


Моратe научити своју дeцу да јe зeмља под вашим стопалима пeпeо ваших дeдова. Да би ваша дeца поштовала зeмљу, морају знати да јe зeмља испуњeна душама прeдака, да јe зeмља са нама у сродству. Научитe вашу дeцу оно што смо ми научили нашу, да јe зeмља наша мајка. Шта год снађe њу снаћи ћe и синовe зeмљe. Ако човeк пљујe на тло пљујe на сeбe самога. Ми знамо: зeмља нe припада човeку. Човeк припада зeмљи. Ми то знамо. Свe јe повeзано као крв која ујeдињујe породицу. Свe ствари су повeзанe. Човeк нe тка ткиво живота, ми смо само јeдна нит у ткању. Шта год да чини ткању чини и сeби самом.
 (индијански поглавица Сијeтл )
ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ, 22. АПРИЛ